W Start TV pojawił się wywiad z trenerem Leonem Kujawskim w którym zdradził on, że cała drużyna wybierze się na czterodniowy obóz integracyjny do Wisły, razem z obcokrajowcami.
Ja jestem za - jeżeli Ferjan, Ljung i Aspegren, czyli obcokrajowcy z których usług prawdopodobnie najwięcej będziemy korzystać, faktycznie by się na tym obozie pojawili wraz z całą krajową kadrą - na pewno świetnie wpłynęłoby to na integrację ekipy i atmosferę w niej.
Zgadzam się również z panem Leonem, że nie ma co nazywać takich króciutkich obozów treningowymi czy przygotowawczymi - w 4 dni formy się nie zbuduje
Pomysł na pewno na plus, ciekawe jak będzie z wykonaniem
_________________ Absurdalność daje się wyrazić tylko za pomocą humoru.
Alfred Hitchcock
Wysłany: 20-01-10, 21:56
Pomysł jak najbardziej na plus. Jak mówi trener pograją, pogadają i do walki w nowym sezonie ;p Mam nadzieje, że w tym roku nikt nie będzie ukrywał się pod zwolnieniami lekarskimi (pewnie niektórzy wiedzą o kogo chodzi) na szczęście czas tego pana już minął.
Jeszcze tylko 2 miesiące i się zacznie oby tylko pogoda pozwoliła bo narazie ciężko to widać.
Wysłany: 28-02-10, 10:25
No i po gali co tu dużo mówić było rewelacyjnie!
sala 2LO wypełniona po brzegi, organizacyjnie wszystko dograne na ostatni guzik!
oprócz L.Sundstroem byli wszyscy zawodnicy Startu i zostali oni godnie przywitani!
_________________ Od kołyski aż po grób--> jedna wiara jeden klub ..
Start Gniezno !
Gala fajna. Nie mozna miec zastrzeżen co do przebiegu. Co prawda moze troszke ekipa z Tajwanu byla zbyt aktywna, ale taki to juz urok imprez niebiletowanych, gdzie wstep ma kazdy.
A ja wbiję szpilę a jak. Gdzieś mi się przewinęły bluzy z pomarańczowym(???) logiem. Aż dziw że SGIF nie grzmi. Kolejna profanacja po używaniu nowego logo
Z tego co kojarzę, bluzy były ze złotymi nadrukami. To jeszcze jak Cię mogę, mi za to trochę przeszkadza, że w nowych kevlarach (fajnych swoja drogą jeśli chodzi o nawiązanie do historycznego plastronu) jest aż tyle złotego, jakby nie wiem, ten kolor w naszych barwach występował...
Alfred Hitchcock
Byłem, widziałem.
Generalnie najbardziej pozytywnie zaskoczył mnie Jason Doyle, jego 'elegancką' sylwetkę porównałbym może nawet do Cegły. Wypadł lepiej od Ljunga, który, żeby nim nie rzucało, musi mieć "stół"
Ogólnie najlepiej zaprezentował się chyba Michał Szczepaniak, ale z drugiej strony nie było potencjalnie najlepszych - Krzycha Jabłońskiego i Mateja Ferjana.
Poza Kacprem i Aspegrenem juniorzy pozostawiają wiele do życzenia; Lisiecki, Wawrzyniak i bracia Fajferowie bodaj ani jednego wirażu płynnie nie przejechali.
Jedynie Oskar Fajfer jak na kogoś kto nigdy nawet biegu w czteroosobowym składzie nie jechał prezentuje się całkiem, całkiem. Kto wie, może już za 2-3 miesiące Kacper będzie miał konkurencję
Alfred Hitchcock
Wysłany: 19-03-10, 17:28
dziś byłem na treningu:)
zawodnicy startowli spod taśmy w następujacych składach
1czwórka : M.Szczepaniak,A.Gomólski,K.Gomólski, M.Jabłoński
tu najlepiej się prezentowali pierwsi dwaj wygrywając głownie na przemian swoje biegi
2czwórka O.Fajfer, M.Fajfer,W.Lisiecki, M.Wawrzyniak
tu zdecydowna deklasacja: O,Fajfer!!!! i długo długo nic.....
3 czwórka P.Ljung, M.Ferjan, J.Dole ,R.Aspegren
tu najlepsze wrażenie na mnie zrobił Ferjan najbardziej waleczny i ambitny zawodnik całego trenignu jak dla mnie...
zaskoczył mnie pozytywnie na początku treningu J.Dole ,pozniej już przegrywał z Ferjanem i Ljungiem , ale ok, na druga lige byłby idealny a czy da rade się załapać do składu Startu ciężko będzie?!
nadmienie że sciagano się na dystansie 2kółek, sporadycznie na jednym
aha : sam jezdził testując sprzęt K.Jabłoński !
a w ogóle nie było D.Pytla
Start Gniezno !
Wysłany: 19-03-10, 18:04
gdzieś mi się obiło o uszy na stadionie że jest tak jak dziś? o 10:00 i 14:00 ale nie jestem pewien, a w niedziele wewnętrzyn turniej par godz 14:30 wstęp 5zł na program.
Start Gniezno !
I jak? Był ktoś wczoraj? ja wpadłem na chwilkę o 10:30 ale kółka kręcił tylko K.J, Ferjan i na chwilę wyjechał Ljung Za to dzisiaj przy ładnej pogodzie postaram się wpaść na turniej par.
Pierwszy dzień wiosny nie zawsze przynosi słoneczną pogodę.
Cytat:
Do pierwszego meczu ligowego jeszcze 2 tygodnie więc na pewno zdążą coś jeszcze pojechać
Z powodu przedłużającej się zimy tych wyjazdów nie było/nie będzie bardzo wiele. Ciekawe, czy to znajdzie jakieś swoje odzwierciedlenie w pierwszych spotkaniach?
Moim zdaniem w kilkunastu procentach na pewno. I tak mamy niezłego farta że nasze orły mogły już pojeździć bo w Poznaniu czy innych miastach okazji jeszcze nie było.
Kurka, a tak byłem rozochocony, że wreszcie jakieś ściganie zobaczę
Najgorsze, że na sparingach z WTSem i Falubazem najprawdopodobniej nie będę mógł być..
Cytat:
Z powodu przedłużającej się zimy tych wyjazdów nie było/nie będzie bardzo wiele. Ciekawe, czy to znajdzie jakieś swoje odzwierciedlenie w pierwszych spotkaniach?
Trochę na pewno, ale z drugiej strony np trener mówił, że drużynom które powiedzmy miesiąc temu jeździły w Chorwacji czy Francji, na nic się to nie zda - bo potem znów miały za długi rozbrat z motocyklami.
Alfred Hitchcock
Wysłany: 23-03-10, 19:00
Mam nadzieje że ten sparing dojdzie do skutku i wreszcie będziemy mogli oglądac prawdziwe sciganie z innymi zawodnikami niż własnymi: http://www.start.gniezno....ewsfull&id=3690
Start Gniezno !
Może nie że Unia Leszno ale szukają jakiegoś sparingu na piątek. Wiem tylko że jeśli dojdzie do jakiegoś takiego spotkania Start wystąpi bez Ljunga Doyla i Aspegrena. Jutro trening ma odbyć sie o godzinie 15 zapraszam wszystkich kibiców
Wysłany: 24-03-10, 20:10
Nie byłem ale słyszałem od znajomego że był Pytel, Szczepaniak, bracia Gomólscy, M.Jabłoński i L.Sundstroem
wszystkie biegi wygrywał M.Szczepaniak poza zasięgiem wszystkich. Reszta z obecnych różnie...
Start Gniezno !
Wysłany: 26-03-10, 18:26
Byłem dziś na treningu:
Najlepiej prezentowali się M.Ferjan i M.Szczepaniak najrówniej (przyjezdzali na 1 i 2 pozycjach) ... pozniej Adrian Gomólski
a reszta nie ciekawie , słabo prezntował się D.Pytel , M.Jabłoński nie wiele lepiej, na treningu nie było tylko Ljunga, Aspegrena, Doyla a sam jezdził K.Jabłoński ...
co do naszego drugiego młodzieżowca L.Sundstroema hmm to tak mniej więcej się prezentuje jak Aspegren, ale zobaczymy w bezposredniej konfrontacji który z nich lepszy.
Start Gniezno !
Dokładnie Również bylem dobrze jeździł tez Oskar Fajfer ale po polaniu toru nie radził sobie najlepiej Młody Gomóła na samym końcu też wygrywał z bratem
Jutro z tego co wiem nie ma żadnego oficjalnego treningu i wątpię żeby coś odbywało sie na torze. Zawodnicy przygotowują sie do niedzielnego meczu z Wrocławiem. Co do treningu powoli krystalizuje sie podstawowy skład zobaczymy jak zawodnicy wypadną na sparingach i wtedy będzie można coś wiecej powiedzieć przed pierwszym meczem.
Betard WTS:
1. Jason Crump
2. Daniel Jeleniewski
3. Leon Madsen
4. Lasse Bjerre
5. Patryk Kociemba
6. Dennis Andersson
Start:
9. Peter Ljung
10. Mirosław Jabłoński
11. Matej Ferjan
12. Jason Doyle