No właśnie i to jest fenomen. Ja myślę podobnie, ale kto z nas jeszcze 4 lata temu obstawiałby medal dla naszej drużyny w skokach? Może jeszcze T. Sikora coś z siebie wykrzesa i na medal wystarczy. Oby!
Naprawdę uważacie, że to jest możliwe? Dla mnie trochę szokujące było, że Polacy nie radzą sobie na skoczni, którą znają najlepiej. I nie mówię o Małyszu, który drugim skokiem pokazał klasę (choć nadal była to jednak "jego" skocznia), ale np. K. Stoch po swoim tragicznym skoku (w drugiej serii, przed powtórką) mówi, że spodziewał się trochę dłuższego skoku, ale przecież zdobył punkty... Nie widziałem w jego wypowiedzi żadnej ambicji - skakał przed własną publicznością! Czy tak trudno przeprosić kibiców za słaby skok?
Ja obstawiam:
2 Kowalczyk
1 Sikora
1 Małysz
i może przy odrobinie szczęście Paulina Ligocka w halfpipe, Jagna Marczułajtis Walczak w snowboardowym slalomie równoległym i Maciej Ustynowicz w łyżwiarstwie szybkim.
Brawa dla Adama Małysza! Naprawdę przyjemnie oglądać takie zawody. Po drugim skoku powiedział, że musiał ładnie skoczyć, bo mobilizowali go m. in. słuchacze Radia Maryja
Wiek: 32 Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 4460 Skąd: Stare Miasto
Wysłany: 19-02-10, 10:59
Póki co zajmujemy odległe, 15 miejsce w klasyfikacji medalowej. Liczyłem na wynik Pauliny dający jej miejsce co najmniej w pierwszej dziesiątce ale niestety zawiodłem się
To będzie trudne, gdyż musielibyśmy zdobyć dwa złote medale lub co najmniej jeden złoty i jeden srebrny. Dziesiąta obecnie w klasyfikacji medalowej Austria ma 1 złoty, 2 srebrne i 2 brązowe.
Do 10 w klasyfikacji medalowej już raczej nie wejdziemy - 10 miejsce zajmuje ciągle Austria: 2 złote, 2 srebrne i 3 brązowe (w sumie 7). Polska ma 4 medale: 0 złotych, 3 srebrne i 1 brązowy. Zajmujemy 17 miejsce. Bardzo optymistyczny wariant Walusia sprzed igrzysk - 7 medali dla Polski - jest teoretycznie ciągle możliwy do spełnienia.
Szkoda szans Sikory. Denerwuje mnie, że w pozycji leżącej popełnił najwięcej błędów strzeleckich. W końcu to pozycje stojące są trudniejsze i odbywają się po leżących. No ale cóż, taki sport...
Dziś drużynówka w skokach? nadal ktoś z was wierzy w medal??
Ja tutaj nie wierze w medal.
jeszcze jedyne szanse na medale to Biatlon sztafeta kobiet 4*6 KM i bieg masowy kobiet na 30 KM. No może jeszcze w Skicross kobiet Karolina Riemen coś pokarze.
Mogło być lepiej, ale znowu aż tak źle nie było. Boję się tylko pomyśleć, co będzie w momencie, gdy Adam zakończy karierę, co wówczas będzie z naszym zespołem?
Nie wiem czy w tym chłopaku nie są pokładane zbyt duże nadzieje Bo niezwykle głośno o nim było bodajże 3-4 lata temu. Teraz wszystko ucichło. Oby nie pogubił się tak jak mistrz świata juniorów, czyli Mateusz Rutkowski, który w 2004 roku w MŚJ wygrywał z Thomasem Morgensternem (2). Gdzie jest dzisiaj Austriak, a gdzie Polak...